Kunstenares Maike van der Kooij opent atelier in HW88

Fantastisch wat een reportage in de krant voor uitwerking kan hebben! We zijn hartstikke trots u te vertellen dat vanaf december 2017 kunstenares Maike van der Kooij haar atelier opent bij ons in HW88 Slochteren. Naast bezig te zijn met haar eigen werk, biedt Maike cursussen, workshops en coaching aan voor beginners, gevorderden en individuele kunstschilders. Denk je nu “ooo jaa, dat wil ik!” kijk dan op haar eigen website voor meer informatie.
Wij weten wat ons weer te doen staat deze nazomer en zorgen ervoor dat vòòr 1 december het atelier bright and shiny klaar is voor gebruik! Welkom Maike!
Haar prachtige werk is te zien bij Galerie Richard Ter Borg, Galerie Zofier en Galerie Waarkunst.
Maike van der Kooij (Den Haag, 1951) kwam in 1987 in het Groninger Zuidwolde wonen en raakte verslingerd aan het Groninger landschap.
Het geheim van haar succes is de verwantschap met De Ploeg die we bij haar werk voelen. Met een onbekommerde, brede, vette penseelstreek – soms met een zanderig effect – vertaalt ze het landschapsbeeld in pure verfstreken en kleuren. Als je er met je neus bovenop zit, zie je een feest van dansende kleurvlakken. Op een afstand ontstaat een bijna tastbaar landschap en vallen de verfvlekken en klodders samen in wuivend graan, een landweg vol karrensporen, vette klei en beweeglijk water. Alles krijgt bij haar een schilderkunstige verheviging: het duistere slootwater kolkt, een rivier zoekt zich onstuitbaar een weg, het ultramarijn van de zee rolt tegen het cadmiumgeel van een duintje.
Delen uit een recensie van Eric Bos, 8.11.2000 DvhN

 

 

00